Խաշիլ, դումբրակ
Մանկության անմոռանալի համեր Տավուշի խոհանոցից՝ Ձեր էկրաններին։
Խաշիլի հիմնական բաղադրիչը փոխինձն է: Փոխինձը նախապես թավայում բոված և աղացած ցորենն է: Այն համարվում է հայկական ավանդական կերակուր, պատրաստվում է շատ արագ և շատ համեղ է։
Դումբրակը հին քաղցրավենիք է, որը ժամանակին մեր տատիկները պատրաստում էին փոխինձով, շաքարավազով, կաթով և կաթի սերով։
Բաղադրատոմսերն ու պատրաստման համով-հոտով եղանակը՝ բերդավանցի Գոհար Ասլիկյանի խոհանոցից։