Ագդակ և եղալավաշ
Շարունակում ենք սարի համ ու հոտ բերել Ձեզ տավուշյան խոհանոցից։
Ի՞նչ են ագդակը և եղալավաշը և արդյո՞ք այս բառերը չինարեն են․
Պարզվում է՝ ոչ։
Համեղագույն այս քաղցրավենիքները հիմնականում թխում ենք սարերում՝ Վարդավառի ժամանակ, սակայն ձմռան ցուրտ եղանակներին կարելի է նաև տանը կրկնել։
Բաղադրատոմսերն ու պատրաստման եղանակները՝ Gohar Alternative Kitchen վլոգի հեղինակ Գոհար Ասլիկյանի հերթական տեսանյությում․
——
Բաղադրությունը․
- Ձու- 5 հատ
- Շաքարավազ- 200 գ
- Կաթ- 1 լիտր
- Կաթի սեր (Ըրաժան)- 300 գ
- Կարագ/տնական յուղ- 200 գ
- Ալյուր- 1․5-2 կգ
- Աղ- 1 թ/գ
- Վանելին- 0․5 թ/գ
- Սոդա- 0․5 թ/գ