Տավուշյան «կանաչ»-ները՝ Ձեր խոհանոցին հյուր
Էլ ո՞վ է անհամբեր սպասել կանաչեղենի առատ շրջանին, որ սրտի ուզած ժամանակ թարմ սիբեխ տապակի․․․ իսկ կա՞ն «մերոնքականներ», որ չեն համբերել մինչ գարնան վերջ ու «ոչնչացրել» են սինդրիկի ու շուշանի ձմեռային պաշարները։
——
Շուշանի և սիբեխի տապակա պատրաստելու եղանակը նույնն է՝ սոխառած, կանաչեղենը, աղ, սև կամ կարմիր պղպեղ, ձու։
Սինդրիկից և մյուսներից թթու պատրաստելու համար նախապես պատրաստում ենք աղաջուր՝ 1 լիտր ջրին 1 ճ/գ աղ և կանաչեղենը սառը վիճակով դնում աղաջրի մեջ՝ մեկ օրով։